Práce ateliérů ZAN
JA HO DY - obal na lyofilizované ovoce
Anotace
Zadáním letního semestru bylo vytvoření obalu sladkosti do soutěže
Mladý obal, kterou každoročně pořádá firma Model obaly. Ze dvou
zadání jsem si vybrala volnější zpracování jakéhokoliv obalu na námi
zvolenou sladkou potravinu.
Mým výběrem se stal obal na lyofilizované ovoce (ovocné kousky
sušené mrazem). Pracovala jsem s vlastními zkušenostmi s obaly na
tuto potravinu, které jsou momentálně dostupné na trhu. Jedná se
většinou o sáčky či tubusy. Ani jeden obal mi nepřišel ideální - sáčky
se špatně uzavírají, tubusy jsou naopak neekonimické co se místa
týče.
Rozhloda jsem se proto navrhnout obal, který šetří místo a nabízí
menší porci ovoce (30 g), tudíž je možné potravinu zkonzumovat
najednou aniž by hrozilo její znehodnocení.